OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. augusztus 1., péntek 20:21

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 1., péntek (OS) - Megdöbbenéssel fedeztük fel az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának (ÖS) hírfolyamában Érpatak Község Önkormányzatának "Tiltakozás az izraeli szabadkőműves terrorállam népirtása ellen" címmel 2014. július 29-én közzétett felhívását.

    Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Magyarország önkormányzatait megszólító, szélsőséges szemléletű és hangvételű szöveget az MTI ÖS hírei közül három nap múltán sem törölték. Mi több, az oldal legolvasottabb közleményeként a nyitóoldal kiemelt helyén ajánlják olvasóiknak. Teszik ezt annak ellenére, hogy a nyílt mozgósítást tartalmazó – pontos helyszín- és dátummegjelöléssel tüntetésre invitáló – közlemény a saját szabályzatukat is nyilvánvalóan sértő tartalom.

Az ÖS közzétételi és működési szabályzatának 7. pontja szerint ugyanis: "Az ÖS közlemény tartalma nem lehet alkotmányellenes, jogsértő, közízlést vagy közerkölcsöt sértő, nem sértheti a személyhez fűződő jogot és a levéltitkot, valamint nem veszélyeztetheti az ÖS, illetve az MTI jó hírét és üzleti érdekeit, továbbá nem tartalmazhat nyilvánvaló valótlanságot. Az ÖS közlemények nem mozgósíthatnak tüntetésre, bojkottra."

A MÚOSZ Elnöksége felszólítja a Magyar Távirati Iroda vezetőit, hogy szabályzataikat betartva, távolítsák el az adófizetők pénzéből fenntartott felületről az érpataki tüntetésre mozgósító hírt.

Bővebben: http://muosz.hu/cikk.php?page=elnokseg&id=4962&fo=5&iid=0

    Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.