OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. augusztus 27., szerda 10:27

A Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (OS) - "A Total Art Egyesület szervezésében, egészen év végéig mutatkoznak be a Pécsett és Baranyában élő nemzetiségek. Májusban a romák, júniusban a horvátok jelentek meg" – hangsúlyozta Lehőczné Kardos Andrea, az Egyesület elnöke az ukrán megnyitón.

    A "Pécsi Nemzetiségi Körkép" rendezvénysorozat kiemelkedő célja, hogy főleg a művészet eszközeit felhasználva megmutassa, hogy milyen különbségek illetve azonosságok vannak a Pécsett élő nemzetiségek kultúrája között, érintve a nemzetiségek mindennapi életét és hagyományaikat is.

A "Pécsi Nemzetiségi Körkép" mottója, a Pécs, a hely, amely összeköt - kifejezi egyben azt is, hogy a több mint 10 nemzetiség egyetértésben él a városban.

"A magyarországi ukránok élete Pécsett és Baranyában" programsorozat augusztus végéig várja az érdeklődőket Pécsett, a Király utcai kiállítóhelyen.

"A kiállítás több részből áll: Esztrina Anna "Ékes kövei" mellett,Stasyuk Svitlana kerámiái és Hudák Vali – amatőr festő képei is láthatók. A fotókiállítás, pedig a városban élő ukránok mindennapi életéről szól"- tette hozzá Rozsnyai Ilona,az Egyesület program és sajtó managere.

A megnyitón az ukrán nemzetiségi elnök, dr. Petrov Anatolij mellett többek között részt vett Hepp Mihály, az Országos és pécsi horvát Önkormányzat Elnöke, Zemplényi Mária, a pécsi lengyel önkormányzat elnöke, Kalányos Terézia roma és nemzetiségi referens asszony.

A Total Art Egyesület szeptemberben a magyarországi szerb nemzetiséget mutatja be a pécsi Király utcában.

    Kiadó: Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.