OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. augusztus 27., szerda 15:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (OS) - DK: KDNP-Jobbik két jó barát

    A Baranya megyei Szigetváron megszületett az első, nyíltan felvállalt szélsőjobboldali pártközi együttműködés az önkormányzati választásra. A KDNP - hátat fordítva eddigi eltartójának, a Fidesznek - a Jobbikkal közösen támogat egy jelöltet.

A Demokratikus Koalíciót nem lepte meg az új frigy, hiszen összenő, ami összetartozik. de azért néhány kérdés megfogalmazódik bennünk. Orbán Viktor és Semjén Zsolt mit szól a frissen bimbózó politikai románchoz? Ez már annak része, hogy nyíltan is vállalják a Jobbikkal való szövetséget, amelyet eddig leplezni próbáltak. Ami látszik, egyfajta új szereposztás? Netán a KDNP kezd nyitni a bukás felé haladó Fidesz helyett a Jobbik felé?

A DK emlékeztet, hogy az önkormányzati választás arra kínál esélyt, hogy a demokratikus pártok létrehozzák az ellenállás szigeteit. Ehhez a Fidesz-KDNP-Jobbik hármasnak a lehető legtöbb helyen távoznia kell a hatalomból. Elég volt a törtető ostobaságból, a kirekesztő nézetekből, a mindent átszövő korrupt világból.

Jellemző amúgy a KDNP-Jobbik szereposztására, hogy a kimutathatatlan támogatottságú "kereszténydemokrata" formáció ezúttal sem meri magát önállóan megmérettetni. Ezúttal is kell a mankó. Ha épp nem Orbán, akkor Vona is megfelel.

Gréczy Zsolt
szóvivő
Demokratikus Koalíció

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.