OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2014. augusztus 27., szerda 17:56

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (OS) - A kormány újra becsapja a fiatalokat? - Az LMP írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy kiderüljön a kormány miért csúszik hónapok óta a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt, a fiatalok vállalkozóvá válását támogató pályázati pénzek elbírálásával és kifizetésével. Az LMP szerint az ügy azért kiemelkedően fontos, mert az üres ígérgetéssel a kormány csak felgyorsítja a fiatalok elvándorlását.

    A kampányban megígért, majd a választások után nem sokkal kiírt pályázatokon 1500 18-35 év közötti, illetve kisgyermeket nevelő 18-40 év közötti fiatal számára biztosítana uniós forrásokat a kormány, hogy elindítsák vagy felfuttassák vállalkozásukat. Az LMP-nek azonban több pályázó jelezte, hogy még a pályázatok elbírálása sem történt meg.

Az LMP ennek kapcsán azt szeretné megtudni az EMMI-től, hogy mi a késlekedés oka, illetve, hogy mikor kerülhet sor a források kifizetésére. Az LMP ezen túl arra is választ vár, hogy átlagosan hány nap telik el a pályázatok beérkezése és elbírálása között.

Az LMP szerint azért elfogadhatatlan a kormány viselkedése, mert a fiatalok sokadszorra érzik magukat becsapva, végképp elvesztették bizalmukat, és már nem hisznek a hazai boldogulásukban. A kormány ezzel nemhogy megakadályozta volna a fiatalok elvándorlását, hanem inkább elősegíti azt.

Schmuck Erzsébet,
az LMP országgyűlési képviselője

Keresztes László Lóránt,
az LMP Országos Elnökségének tagja

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.